HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2007.04.13. 10:50 Greenternet

Tippek és Trükkök 1.

   Ebben a sorozatban szeretnek irni azokrol a trukkokrol amelyeket a csajok vagy mondjuk  azok a thaiok vetnek be akikkel eppen uzletelni akarunk.Az elozo reszekben irtam a befektetesek kozul az ingatlanokrol.Az alabbiakban a sajat velemenyemet vagy inkabb a sajat megerzeseimet szeretnem leirni  tehat senki ne vegye hivatalosnak es persze mivel csak elkepzelesrol van szo lehet ,hogy nem is igy fog alakulni a dolog  a kesobbiekben.

Arrol van szo ,hogy aki Pattayan kicsit jobban korul nez az lathatja ,hogy  oriasi mennyisegben epultek a lakoparkok es a condok.Es meg epulnek most is.Nyugodtan mondhatom hogy tizezrevel allnak uresen.Az egyik gond amibe belegondoltam  a minap hogyha minden lakasba bekoltoznenek  akkor milyen kaosz lenne itt.A kozlekedes mar igy is tragedia  a kulonbozo infrastrukturalis dolgokrol ne is beszeljek.A csatornazasi problemak egy egy nagyobb eso utan vagy  az ivoviz ellatas  gondja ma is egeto.Ebbe a verzioba jobb nem is belegondolni.Mondjuk a mai helyzetben ennek semmi realitasa nincsen hiszen ezeknek a lakasoknak, hazaknak a 90%-a uresen all.De miert?Egyreszt mert van ez a 49-51 % -os thai-farang arany,aztan az ,hogy az elozo evekhez kepest kevesebb turista jott  de ennek elleneben az arak nehany ev alatt megsokszorosodtak es az egekben vannak.Ezek a tenyek.De mi lesz a jovo? Itt jon az en elmeletem. Mivel a mostani helyzetben az arak a thaioknak mar nagyon magasak ezert nagyon sok esetben a farang mar farangal uzletel es veszi a lakasokat, boltokat,hazakat.Eddig ugye a thai kezeben volt az iranyitas  es alaposan fel is vertek az arakat.Most ,hogy mar sok uzletbol kimarad ez nem jo nekik es a thai gazdasagnak.Mit lehet ilyenkor csinalni?Leviszik majd az arakat ,hogy a thaiok ujra tudjanak majd vasarolni es nagyobb szamban jelenjenek meg a piacon.Aztan nehany ev alatt ismet jol felverik az arakat amikor a farang mar bekapta a horgot.Ez csak az en verziom de ki tudja talan van benne valami.Az ember amikor setalgat az utcan es latja a sok ures condot  elgondolkodik azon hogy ez kinek eri meg.Az alabbi kepen lathato epitkezes is jo pelda lesz.

A foto a 3. rd mogott keszult ahol  epitenek egy  szep condot vagy apartmanhazat.A legolcsobb lakas is 2.65 millio bath lesz.A szemetdombon.Gondolom a legolcsobb lakas lesz az elso emeleten.Onnan meg aztan olyan "city view" lesz hogy az csak csoda.A szomszedban van meg ket ures telek amit ha kesobb beepitenek akkor valoszinuleg a szemetdomb latvanya is szep emlek marad.Persze a plakaton jol nez ki a dolog meg akar Floridaban is hasonloak vannak.Azt sem felejtettek el kiirni ,hogy a tulajdonos az farang.Akkor meg nem ertem miert latok mindig egy Maserattit meg egy orias Mercedest amikor jon korulnezni az epitkezesen es ezeket se farang vezeti.Masik szep pelda.

A minap olvastam az ujsagban ,hogy a Jomtienen talalhato ket toronyhaz lakoi beperelik  az elottuk levo epitkezes tulajdonosait.A tortenet egyszeru.Ez a ket toronyhaz a parthoz nagyon kozel van es a lakok azert fizettek csillagaszati osszegeket mert  csodalatos panoramat akartak a tengerre. Igeretet is kaptak arra ,hogy ez a latvany marad is.Aztan valakik ugy gondoltak hogy a ket torony kozvetlen kozelebe es termeszetesen pontosan ele beepitenek egy harmadikat ami totalisan elronja a masik ket torony kialatasat.Ebbol kovetkezik hogy a hatso ket torony lakas arai ugy fognak lezuhanni, hogy a lakok idegosszeomlast fognak kapni.A most epulo harmadik torony persze kicsit kozelebb van a parthoz es csodalatos lesz a panorama.Az araknak majd utannanezek.Mindenesetre az epitkezest elkezdtek, a ket torony lakoi tuntetnek,perelnek ,tiltakoznak.Kivancsi vagyok mi lesz az ugybol.Optimista gyerek leven szerintem az lesz ,hogy szepen felepul mondjuk pontosan a per vegere  a torony amikor mar nem lehet majd lebolntani mivel mar felepult.A ket torony lakastulajdonosai meg majd nezik az elottuk allo csodalatos tuzfalat es elgondolkodnak milyen jo hogy befektettunk.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr958051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz 2007.04.15. 00:44:04

Hali!

Nagyon jók az írásaid nagyon tetszenek, még a volt munkahelyemen fedeztem fel az oldalad és legalánn unalmas óráimban volt mit olvasnom mivel a téma úgyis érdekelt. Lenne egy-két kérdésem feléd melyet inkább privátba tennék fel. Megadtam az emailem ha írnál azt nagyon megköszönném.

További jó írkálást, már várom a folytatást.
süti beállítások módosítása