HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2007.01.20. 11:46 Greenternet

Valtozasok

   Tolem is mar sokszor megkerdeztek azt amit valoszinuleg mindenkitol aki hosszabb idot tolt el Pattayan illetve Thaifoldon ,hogy miert eppen itt elunk.Ez persze az olvasoban is felvetodhetett azt gondolvan ha ennyi negativumot irogatok akkor mit keresek meg itt. A negativum ugyanugy hozzatartozik a valossaghoz mint a pozitivum. Mivel a szeprol es a jorol mar millio weboldal foglalkozik  ezert en inkabb  ezeknek a cafolatarol irok  a sajat tapasztalataim alapjan.Az ,hogy miert eppen thaifoldrol es azon belul is miert pattyarol  annak a megvalaszolasa  nem egyszeru.Persze itt most lehetne sorolni a sablonos,megszokott valaszokat.Nagyon kedvezo az idojaras,ami valojaban igaz is mert itt szinte mindig nyar van es meg az esos evszak is elviselhetobb ha meleg van.Aztan sokan az olcsosagot jelolik meg.Ebben is van igazsag mert a nyugati arakat nem erik el  az itt kapott elelmiszerek pedig a kinalat az legalabb olyan jo.Nem mondom ha valaki allandoan az otthon megszokott eteleket szeretne elkesziteni annak sokkal tobbe kerul mint peldaul otthon vagy eppen a tobbszorsebe az itt kaphato thai eteleknek,elelmiszereknek.Ez persze azzal magyarazhato ,hogy sok mindent csak kulfoldrol lehet beszerezni  es ez alaposan megdobja az arat.Peldaul a paprika ugyanannyiba kerul itt bathban mint nalunk otthon csak forintban es talan meg tobbet is kapunk erte otthon.Mindenesetre minden beszerezheto vagy a nagyaruhazakban vagy farangok altal uzemeltetett boltokban.Aztan persze sokan ravagjak ,hogy a lanyok miatt.Valo igaz, hogy  kevesebbert sokkal jobb szolgaltatast kap a delikvens mint nyugaton.A valasztek nagysagarol ne is beszeljunk.Engem valahogy megis mas fogott meg  ebben az orszagban annakidejen.Nehany evet lehuztam mar  nyugaton es tudom ,hogy ott is vannak pozitiv es negativ dolgok is.Ha az ember becsuletesen elvegzi a munkajat akkor viszonylag jol elhet es biztonsagban.Persze az egesz olyan mint egy mokuskerek.Ha elbukik az ember akkor a rendszer azonnal magaalagyuri.Ami nagyon nem tetszett az pedig a tulszabalyozottsag.Lepten-nyomon szabalyokba,rendszerekbe,falakba utkozik az ember es ugy erzi magat mint egy robot amit iranyitanak.Mindenert engedely kell es kerveny.Ezek utan megerkezunk egy thaifoldi szigetre  ahol csodas lanyok karjaiban elgondolkodunk ,hogy  ez talan a paradicsom.Azt gondoljuk szinte mindent szabad es senki nem szol rank.Reszben igaz ez,de azert ha mar  tobb honapot vagy evet lehuz itt az ember akkor lathatja hogy nem igy van minden ahogy megalmodtuk.Mindenesetre az biztos ,hogy szabadabbnak felszabadultabbnak erzi itt magat az ember es ezt az erzest fokozza az ,hogy turistak vagyunk.Egybol ingatlanvasarlasrol es uzletnyitasrol almodozunk es  a thai felesegrol aki kiszolgal  minket  es nem szol egy szot se.A valosag kicsit mas sajnos, de hogy szabadsag erzese erosebb mint nyugaton az biztos.Egyelore.Ugyanis itt is valtoznak a dolgok meghozza rohamos leptekkel.

Nehogy mar csak a Family Martnal lehessen sulyt merni:)))

Aki nehany evvel ezelott jart thaifoldon annak nagyon szembetunoek a valtozasok.Az ,hogy nyugaton az az erzesunk hogy mindenert fizetnunk kell es a multikon kivul meg az allam is szivat  az adokkal stb az nem meglepo.Csak sajnos a thaiok is kezdik ennek elonyet felismerni es gyorsan tanulnak ilyen szempontbol.A minap hallottam valakitol ,hogy peldaul a sorbarokat   kotelzeni akarjak majd hogy szereljenek fel kamerakat ami  egyebkent 40-50 ezer bathos extra kiadast jelent.De peldaul ha atmegyunk egy ismerosunk kondojaba furdeni, az 50 bathba kerul nekunk.Az ingatlan arak is  megduplazodtak az utobbi evekben.Ami szamomra erthetetlen mert evrol evre kevesebb turista erkezik az orszagba mikozben az epitkezesek szama iszonyatosan magas.Kinek fogjak ezeket a lakasokat,condokat eladni nem tudom.Az arak meg mar a nyugatiakat  kozelitik mikozben az infrastruktura semmit nem javul.Kilep az ember a szep hazabol vagy a lakoparkbol es egy szemettelepen talalja magat.De a bizonyos belepojegyek arat is szeretik egybol a duplajara emelni es sok esetben csak a farangoknak.Az elet minden teruleten  szinte hetente vagy havonta talalnak ki valamit amibol meg tobb penzt lehetne csinalni.Lassan mar ott tartunk ,hogy rovid ido mulva pattayan is megjelennek majd a parkoloorak.Ami valljuk be eleg viccesen hangzik.A valtozasokat sokszor azok veszik eszre leginkabb akik uzletet vezetnek vagy befektetnek az orszagban.Mikozben a multik bizonyitottan hagyjak el az orszagot es inkabb a szuz teruletnek szamito Kambodzsaba  vagy az ujra nyito Vietnamba mennek itt minden szigorodik es dragul.Szemely szerint  es ovatosan fektetnem be a penzemet  ha egyaltalan befektetnem itt.Az orszag gazdasagi de meginkabb politikai helyzete eleg ingatag.Barmikor lehet egy katonai puccs vagy mas belso problemak.Ami  varhato is ha tudjuk ,hogy a kiraly mar nem fiatal es  a muszlimokkal is egyre rosszabb a helyzet delen.Radasul a farangnak aztan vegkepp semmi beleszolasa nincs a dolgokba.Megturt szemely es ezt alaposan a fejehez is vagjak.A tavalyi vizumintezkedesek is nagy port kavartak es szerintem  barmikor johet nehany uj jogszabaly amivel  jol le is szivathatjak az embert.Egy baratom meselte tegnap ,hogy ha valaki  elad valamit es ebbol neki mondjuk egy millio bath jovedelme keletkezik akkor a bank 300ezer bathot x honapig visszatart.Errol meg nem olvastam de ahogy allnak a dolgok nem elkepzelhetelen a dolog.Az a biztos ,hogy egyre tobb mindenert kell fizetni egyre tobbet.Ezektol fuggetlenul en jol erzem itt magam es azok is akik  regota itt vannak es esetleg itt is szeretnenek maradni mert elfogadjuk ezt az allapotot es alkalmazkodunk.Megvaltoztatni a dolgokat nem is akarjuk es kulonben sem tudnank.En peldaul tudom mit varhatok es  es igy nem erhet tul sok meglepetes.Ide szorakozni kell jonni ,kiengedni a nyugaton felgyulemlett gozt.Szemely szerint nekem Thaifold egy olyan allomas ahova szivessen visszajarok es sokat vagyok itt.Mert  ha rossz lenne mar regen nem lennek itt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr4829734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása