HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2007.01.01. 10:39 Greenternet

Szilveszteri terror

Ha egyszeruen akarok fogalmazni akkor azt mondom nem igazan jol sult el a szilveszter ejszaka egesz thaifoldon de a Bangkoki es a pattayai helyszineken biztosan nem.Ennek oka nehany robbantas Bangkokban.Amit egyelore hivatalos forrasbol tudok (szoval lattam a TV-ben) hogy Bangkokban 3 ember meghalt es 30 megsebesult amikor ejfel elott az unneplesre osszegyult tomeg kozeleben bomba robbant.Bangkokban lefujtak termeszetesen az egesz unnepseget.De haladjunk szepen sorjaban.Pattayan mar delutan erezni lehetett a belvaros fele tarto oriasi forgalombol ,hogy nem egyszeru ejszaka ele nezunk. Nyilvan valo volt ,hogy sokan autoval egeszen a Walking St bejarataig szerettek volna kocsikazni.Erre volt is eselyuk a 10 perces utat megtenni 2 ora alatt mondjuk Jomtienbol.A belvarosi Magyar etteremben az UNICUMBAN mar este 7 ora korul gyulekeztek az emberek es finom sulttel es persze italokkal hangolodtak a hosszura igerkezo ejszakara.Kicsit kesve indult meg a csapat de ejfel kornyeken mar a Walking st-en voltunk.Az eljutas odaig nem volt egyszeru.Az autok szinte mozdulatlanul alltak a kornyezo utcakban.Motorral konnyebb volt lavirozni es a fizeto parkoloban is volt meg nehany hely.Bent a setalo utcaban oriasi tomeg, eteleket italokat kinalo arusok.Ilyenkor mar olyan hirek keringtek hogy robbantas volt Bangkokban az este es Pattayan is tobb helyen.Meg az Unicumban a TV-ben mutatott felveteleken lattunk valamit de a thai feliratbol semmit nem ertettunk A thai lanyok meg nem igazan forditottak ami olvashato volt. Mindenesetre a Walking St en az elso barba betertunk pontban ejfelkor. Neztuk a tuzijatekot es az akkor meg kivilagitott utcat es a hompolygo tomeget.

Ez igy ment kettoig.Ekkor nehany izgatott rendor erkezett akik felreerthetetlenul magyaraztak a bartulajdonosoknak ,hogy zarjanak be. Igy utolag mar tudhato ,hogy a Bangkokban nehany parcel ejfel elott elkovetett robbantas miatt van a biztonsagi intezkedes.Lekapcsoltak a zenet a kinti reklamtablak vilagitasait. A bulinak vege. Belegondolni is rossz volt ,hogy mi tortenne egy esetlegeset a Walking st-en torteno robbanas utan.Az elkepeszto tomeg amikor panikba esik akkor ezeken a szuk utcakon mit muvelne. Szerencsere most csak unottan egykedvuen vonult a tomeg a kijaratok fele.

Egyre tobb rendor termett a helyszinen es az a hir jarta ,hogy kiuritik a setaloutcat.A hazajutas sem volt egyszeru az oriasi tomeg es teljesen bedugult forgalom miatt. Osszegzes keppen amit biztosan tudok az az ,amit a televizio is mutat szoval hogy Bangkokban 3 ember meghalt es 30 megsebesult.A Pattayai robbantasokrol nem lattam es hallottam hireket tehat azt megerositeni nem tudom.Az biztos ,hogy ez az eset megint igen sokat artott thaifold turizmusanak.Tulajdonkeppen a tavalyihoz kepest kevesebb turista erkezett az orszagba ez talan koszonheto az oszi katonai puccsnak es a delen szinte mindennapos robbantasoknak es zavargasoknak.Tul sok politikai elemzesbe nem szeretnek belemenni csak nehany gondolat.A deli tartomanyokban elo muszlim kisebbseg elszakadasi torekvesei miatt kialakult helyzet nagyon rossz.Mindennaposak arrafele a robbantasok.Nehany evvel ezelott egy ottani szervezet megfenyegette a thai kormanyt hogy az elkovetkezendo idokben mar nem csak delen lesz aktiv hanem a turistak altal is kedvelt helyeken mint peldaul Samui vagy Phuket.Akkor a nagyobb keszultseget nem kovette szerencsere kulonos esemeny.A thai kormany nem igazan tud megbirkozni ezzel a deli problemaval es varhato ,hogy lesz meg folytatasa is.az elmult 3 evben 1800 an haltak meg a konfliktusban Erre jot az iden a katonai puccs amivel elmozditottak a korrupcioval vadolt milliardos miniszterelnokot.Varhato volt ,hogy Taksin es hivei nem fognak ebbe csak ugy belenyugodni. A mostani robbantas utan is felmerult Taksin neve a hiradasokban mint osszefugges a mostani esettel kapcsolatban.Csak a maganvelemenyem ,hogy ma thaifold politikailag es ezaltal gazdasagilag is eleg keplekeny talajon all.A deli problema, a valasztasok koruli botranyok a katonai puccs, az uj vizum szabalyok valoszinuleg nem tesznek jot se a turizmusnak se thai gazdasagnak.Az iden 60. evet a tronon eltolto kiraly egeszsegi allapota miatt egyre tobbszor vetodik fel az utodlas kerdese . A mostani kiraly nagyon nagy szeretetnek es megbecsulesnek orvend a thaiok koreben es mindenki attol fel hogy mi lesz thaifoldel a kiraly halala utan. A fia aki elvileg a tron varomanyosa mar nem tartozik a thaik kedvencei koze joindulattal sem. Szoval nem rozsas a jovo se politikailag se gazdasagilag es ezt nem art tudnia azoknak a kulfoldieknek akik esetleg thaifoldi befekteteseken gondolkodnak.

A legujabb hir szerint amit az MTI-n olvastam nehany magyar is megserult a Bangkoki robbantassorozatban egyikuk sulyosan.Osszesen 9 bomba robbant kulonbozo helyszineken a delutani es az ejszakai orakban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr2825222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása