HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2006.12.24. 07:52 Greenternet

Vizum

 Mint sok mas orszagba hazank fiainak, lanyainak Thaifoldre is kell vizumot  csinaltatnia.Az hogy magyarorszag unios orszag semmilyen elonnyel nem jar .Sot.Az iden tobb valtozas is volt a vizumrendszerben es most ott tartunk ,hogy egyelore maguk a szervek sem tudnak semmi biztosat beleertve a budapesti thai nagykovetseget is.Annyira nagy a kaosz.Raadasul januartol ismet valami uj szabaly bevezeteserol hallani de ezt inkabb varjuk meg mert az a biztos amit mar bevezettek.Tobbfajta vizum kozul lehet valasztani.Turista,uzleti stb es ezeknek a kulonbozo valtozatai.Aki rovid idore akar Thaifoldre latogatni annak kulonosebb gondja nem lesz hiszen az 1 honapos vizumot siman megkapja amit meg tovabbi ketszer tud hosszabbitani akar pattayan is.De itt alljunk meg egy szora mert itt oriasi felreertesek szoktak lenni a vizum ervenyessege kerdeseben.Ha mondjuk a budapesti kovetsegen kapunk vizumot januar elsejen ami marcius 31 ig ervenyes az akkor ugye 3 honap.A vizumunk a kiallitas idopontjatol ketyeg.Erdemes az utazas tenyleges idopontjat es a vizumkerest jol osszehangolni mert ha mondjuk a vizumunk meg van de egy honappal kesobb utazunk akkor az az ido elveszett amit otthon toltottunk.Es itt jon egy fontos resz.Amikor belepunk az orszagba akkor a repteren bepecsetelnek 30 nap tartozkodasi engedelyt az utlevelunkbe.Ennek lejartat jo ha figyeljuk  mert ha a lejarta utan hagyjuk el az orszagot akkor buntetest kell fizetni aminek az osszege (most meg) 500 bath naponkent.A 30 nap lejarta elott be kell menni a bevandorlasi hivatalba ahol ujabb 30 napot kaphatunk .Ezt a jatekot ketszer lehet megcsinalni tehat osszesen 90 napot tartozkodhatunk az orszagban.Nagyon fontos viszont hogy a pesten kapott vizumunk lejarta elott menjunk be hosszabbitani mert ha az lejart akkor mar nem kaphatunk ujat.Peldaul ha a vizumunk jan1 -tol szol marcius 31 ig es mi januar 10 en erkeztunk az orszagba akkor februar 10-e elott bemegyunk a bevandorlasi hivatalba ahol kapunk meg 30 napot marcius 10 ig.Viszont ha marcius 10 e lott megyunk be  (vagy 10.-en) akkor meg 30 napot kapunk tehat aprilis 10 ig es nem addig ameddig a pesti vizumunk  szol tehat marcius 31. ig.A lenyeg az hogy figyelni kell a lejarati idoket  mint a repteren kapott pecsetnel mint a vizumunknal.Arrol nem is beszelve hogy letezik tobbszori belepesre jogosito vizum is.A 30 nap amit a hataron adnak az mindig a belepestol szamit.Tehat ha valaki a vizuma lejarta elott 1 nappal erkezik az is kap 30 napot de hosszabbitani mar nem tudja mert masnap az eredeti vizuma lejart tahat el kell hagynia az orszagot 30 nap mulva.

 

 Mas a helyzet az uzleti vizumoknal.Ezt egy evre szoktak adni de a repteren 90 nap tartozkodast  pecsetelnek az utlevelunkbe.Ezt viszont nem tudjuk  hosszabbitani helyben hanem el kell hagynunk az orszagot es amikor visszalepunk akkor ujra 90 napot kapunk.Ha idokozben ide-oda utazgatunk akkor is minden belepesnel 90 nap tartozkodast kapunk.A vizumunk lejarta elott ismet belepunk akkor a mar fent emlitett modon utoljara kaphatunk 90 nap tartozkodast tehat  osszesen 12 honap helyett 15 honapot tartozkodhatunk az orszagban.A tul tartozkodasra itt is figyelni kell mert mert a buntetes itt is 500 bath per nap de maximum 20 ezer bath lehet.A repteren egyebbkent a vizummal nem rendelkezok is kapnak 15 nap tartozkodasi engedelyt  de azt a tudomasom szerint nem lehet hosszabbitani vagy ilyesmi.

Es akkor most az ugynevezett Visa Run-rol.Mint ahogy irtam az egy eves vizummal itt tartozkodoknak  90 nap elteltevel  uj pecsetet kell beuttetni az utlevelukbe.Es itt jon az ugynevezett "THAI SYSTEM".(ennek jelenteserol majd kesobb).90 nap tartozkodas utan a hosszabbitast nem tehetjuk meg bangkokban vagy mondjuk pattayan a bevandorlasi hivatalban mint mondjuk turista vizum eseten hanem el kell hagynunk az orszagot  es visszajonni.Teljesen erthetetlen a dolog de ha melyebbre asunk akkor megerthetjuk ,hogy miert van ez.Egesz iparag alakult ki  ennek a Visa Run-nak a lebonyolitasara.Normalis ,logikus  eszjarassal azt gondolnank hogy az ember ugyanugy bemegy a bevandorlasi hivatalba es bepecseteltet meg hosszabbitast.Es ez nem penz kerdes hiszen mindenki kifizetne azt az osszeget helyben csak ne kelljen kiutazni es egy napot raszanni erre a dologra.A visa run ugy nez ki hogy a kulfoldi bemegy egy utazasi irodaba es befizet egy visa run-ra ami kb 2000 bath.Reggel jon erte a busz ami elviszi a (pattayarol beszelunk) a Kambodzsai hatarra.Ott csinaltatnak neki egy kambo vizumot.Thaifoldrol kilep kamboba belep.Aztan atmegy az ut masik oldalara kambobol kilep es Thaifoldre belep.Felszall a buszra es hazakocsikazik.Ha reggel koran mondjuk 7 kor felveszik akkor delutan 3- 4 ora korul ismet Pattayan lehet.Ezt a csodalatos utazast szoktak szinesiteni hogy mondjuk a kambo hataron  amig a vizumaval bajlodnak addig kap ebedet stb.A lenyege az egesznek hogy elment egy nap azzal hogy feleslegesen buszozgatunk mert ezt a pecsetet  pattayan is nyugodtan beuthetnek az utleveleunkben.Nem hiszem hogy penz kerdes hiszen en mondjuk meg tobbet is fizetnek azert hogy ne kelljen 40 fokban neha reszeg turistakkal vegig buszozni az utat csak azert hogy 10 percet a hataron toltsek pecsetelgetessel.Es itt megint csak erdemes megallni mert itt van a Thai system.Magyarorszagon a kovetsegen veszek egy thai vizumot ami elvileg 1 eves x forintert.Utanna thaifoldon 3 havonta  megvetetik velem a kambo vizumot  ami mondjuk nem volt tervben es meg  a mar kifizetett thai vizumert is ujra kell fizetni vagy negyszer.Erdekes latvany amikor az ember utleveleben van 3-4 kambodzsai vizum es az delikvens osszesen volt ket orat az orszagban 50 meteres korzetben.Es hogy miert van ez?Egyszeru.A LEHUZAS es szemetseg allami szinten.Ha mar 5 szor kell fizetnem egy vizumert akkor miert ne tehetnem meg azt thaifoldon az irodaban?Miert kell buszozni egy napon at?Azert mert a kambok is kapnak az en 2000 bathombol mivel az o vizumukat is meg kell csinaltatnom?Azert mert a buszos ceg, a benzinkutas ahol megallunk tankolni  es ebedelni ,a casinos a kambodzsai hataron,es a sok arus aki kozben az utunkba kerul mind mind akar ebbol a penzbol de  ha mar lehetetlen igy a penzt elosztani  ok is letudjak venni a turistat.Nem tudunk mast tenni mint 3 havonta utazgatni es fizetni,fizetni,fizetni.......

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr5824158

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stefanie 2017.09.27. 13:05:09

Galaxis útikalauz IPA kóstoláshoz - NAPI IPA

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása