HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2007.08.06. 20:59 Greenternet

Szolgálunk és Véd(t)ünk

    A minap  volt szerencsem vegig nezni egy verbeli krimit.Egy valosagos akciot,az igazi rajtautest.A Pattayai rendfenntarto erok osszehangolt munkajanak gyumolcset.A helyszin egy belvarosi utca raadasul jo forgalmas, az idopont keso ejjel.Egy motoros erkezik ket fiatal emberrel a nyergeben majd egyszercsak hirtelen elejuk vag egy masik motoros majd pillanatokon belul meg ketto. Elfordulok a soromert ,hogy teljes konforban nezzem az akciot de mire visszafordulok mar vagy 25 motoros allja korul a ket foszereplot.Rendor meg egy darab sincs a kornyeken.Latszolag. Leven ,hogy a mi bator embereinken motoros taxis ruha, sarki fuszeres kendo stb lathato.Valami gyanus kezd lenni mert  jonehanyuknal van angolosan ejtve voki toki.Megy is a radiozas ezerrel.A bameszkodo tomeg meg csak no.Kozben jonagyot kell huznom a sorosuvegbol mert amit latunk ez nem semmi, bar itt Pattayan mindennapos. A ket srac magyarazkodik de hiaba. A legnagyobb rendorjelolt leordibalja. Persze hamar kiderul mi volt a vetke a ket uriembernek.A szemkozti barban dolgozo lanyok mar tudjak is a megoldast. Elloptak egy taskat.Megnyugodtunk mert utoljara ilyen rendori felvonulast a Kennedy gyilkossagnal lathattunk a TV-ben. Sikerult felgongyoliteni az ugyet es gyors intezkedessel a taska tolvajok  nem garazdalkodhatnak tovabb. Mig megerkezik a rendorauto ami errefele egy sokat latott platos jargany ,addig azon elmelkedunk es a vegen mar jokat mulatunk ,hogy nezzuk a csapatot.A rendori CSAPATot. Igy nagybetuvel.Ez az alcazas magasiskolaja.Nehanyukon taxis melleny.Ketto masikon olyan szemuveg volt, hogy a szodasuveg alja hozzakepest hajszalvekony uveglap.Nyomban ment is a talalgatas dioptria ugyben. Aztan volt ket olyan pali aki valoszinuleg  nem lehetett nehezebb 40 kilonal.Gyorsan  rajottunk hogy valoszinu a santa lehetett a fonok mert nala volt elemlampa is.Itt mar komoly fogadasok is elojonnek.Ormester  vagy tizedes.A haver nyer.Szerinte tizezredes.Ember van boven mert harman mar a forgalmat is kenytelenek iranyitani  mert a sok rendortol bedugult az utca.Vegre megjon a meseauto a ket sracot felpakoljak a palotora es valoszinuleg irany a rendorpalota a Beach road-on.A motorokkal szinte korbeveszik az autot es ugy szaguldoznak el a helyszinrol.

Ezutan az eset utan kicsit maskepp  nezzuk mar a Walking St forgatagat es ahogy a hirekben olvasni a kulonbozo bunugyi cikkeket  sok minden feltunik.Peldaul az hogy valoszinuleg minden negyedik thai nem besugo. Az utcai arusoktol kezdve a taxisokig  szinte mindenki lehet alrendor vagy spicli vagy ilyesmi.Az ujsagoknak persze nem igen lehet hinni amikor azt irjak ,hogy  elkaptak a kabitoszerezo farangot es ez a hosszu megfigyeles eredmenye stb stb.Ez a maszlag. Itt ha valaki megbukik valamin es foleg ha farang az annak koszonheto hogy feldobtak. Setalunk az utcan 20 meterenkent valaki biztosan megallit hogy vegyunk valamilyen kabitoszert. Legtobb esetben persze thaitol vasarolhatunk.Valahogy ez a resze a torteneteknek mindig hianyzik az ujsagokbol. Aztan ha vasarol a delikvens akkor jo eselye van ra hogy vagy egy rendortol vett cuccot  vagy ket perc mulva  az elado felnyomja es mint tuti tipp lecsap a kozeli rendorrel akivel persze az egeszet elore megtervezik. Olyan eset is volt amikor az elado bement egy szorakozohelyre eladott nehany  anyagot kiment  majd bement a rendorseg es akinel cucc volt az maris kezdhetett magyarazkodni. Persze amilyen konnyu a haloba beleakadni olyan konnyu is kojonni belole.Pattaya a korrupcio melegagya.Senki nem akarja ,hogy az ember bortonbe keruljon. Inkabb fizessen.Mindenki jol jar.Az is szep tortenet amikor az emberunk ul a fogdaban valami  rosszasag miatt es a rendor jon alkudozni.200 ezerert elengedi.Emberunk legyint hogy nincs annyi penze.Nehany ora  mulva  a negyedet kifizetve  szabadon tavozhat. Itt csak az kerul bajba aki nem fizet. A baleseteknel is lehet szamitani a thai rendorre.Peldaul abban ,hogy akkor is a thainak ad igazat  ha tortenetesen o volt a hibas. Persze a fizetest itt sem uszhatjuk meg. Karpotolni kell a thai sertettet. ilyen esetekben  a Touris police nevu  csapattal jobban jarunk. Ennek a csapatnak az osszetetele inkabb  onkentes farangokra epul.Angolok ,nemetek ,franciak stb.Meg magyar is van vagy volt koztuk.Jobban jarunk ha oket hivjuk ha valami problemank adodik. Ami nagyon megy a rendorsegen az a varakozas, a papirok szakszeru kitoltese es az ido mulasa.Az ember bemegy mondjuk mert elloptak a motorjat.Nehany oran keresztul azt kell bizonyitanunk ,hogy egyaltalan a mienk e a motor.Es ez meg akkor is igy van ha esetleg  valami szerencse folytan elkaptuk  a tolvajt. Erdekes dolgok ezek  de a legjobb azt mejegyezni ,hogy fokozottan vigyazzunk az ertekeinkre, ne adjunk alkalomat a tolvajoknak es ne bizzunk senkiben. Ha megis valami baj tortenik akkor inkabb a Tourist Police-t hivjuk.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr68133859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszter 2007.08.09. 15:43:24

Szia!
Elkezdtem most olvasni a blogodat, es szuper!!!!! Meg csak az elejen tartok, de jo szorakozas, es igaz is! Gratula! Ja, es igen, Pattaya nem = Thailand
süti beállítások módosítása