HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2008.01.22. 11:13 Greenternet

"Megveszem ezt a NŐT"

   Biztosan sokan emlekeznek   arra a  filmsorozatra amit jonehany evvel ezelott  mutattak be a magyar televizioban. Ennek a sorozatnak a thai valtozataval  nem kizart, hogy  szep sikereket ernek el. A film cime csak azert jutott az eszembe mert thaifoldon az ilyesmi tradicionak szamit. Nem csak a kulfoldieknek de a thai paliknak is zsebbe kell nyulni ha elvesznek egy lanyt errefele.Amikor kerdezem oket, hogy miert kene fizetnem a csaladnak ,hogy mondjuk kirantom a rizsfoldrol es egy jobb korulmenyek koze viszem akkor erre az a valasz ,hogy  ezzel koszonom meg a csaladnak , hogy felnevelte a lanyt. Ez szepen  hangzik  de pattayan ez is egy kicsit santit. Milyen nevelest koszonok meg ha azt latom ,hogy a gyermek a csovon log egy go-go barban es esetenkent hosszu honapokig vagy evekig nem lathja a szuleit es  a sajat gyermeket?A thaioknal a csalad az szent dolog  de  a szemelyes velemenyem ,hogy a thai csaladmodell annyit er mint egy kiegett biztositek. De errol majd maskor. Szoval egy eskuvo ugy zajlik, a volegeny odatol egy johalom penzt  a lany csaladjanak.Persze sok esetben  ezt az ifjuparnak visszaadjak.Na most a thai-farang hazassagoknal  annyi a kulonbseg hogy a farangtol lehet kicsit tobb penzt is kerni es persze az egesz dologbol  sportot uzni. Nehany honap utan elvalunk es johet az ujabb balek. Egy internetes oldalon erdekes  cikk jelent meg a thai-farang hazassagok felbomlasanak statisztikajarol. Ha valakit erdekel:http://www.nationmultimedia.com/breakingnews/read.php?newsid=30058586

Ide thaifoldre ozonlenek az emberek  ismerkedni es sokesetben feleseget ,part talalni. Ennek megfeleloen ozonlik is a penz az orszagba.Es ha valaki azt mondja, hogy ez csak pattayai jelenseg akkor egy egyszeru  elmeleti  szamitassal megnezhetjuk, hogy  miert nem csak pattayarol van szo.Elmegyunk egy barba vagy megismerkedunk  barhol mashol egy lannyal.Elobb utobb fizetes lesz a dologbol igy vagy ugy. Pattayan mondjuk hivatalosan 250 ezer lany dolgozik.Tehat ha hivatalos az adat akkor tobb mint a duplaja.Legyen 500 ezer.Ez a kislany a neki adott penzbol hazakuld a csaladnak.Anyuka, apuka 1 millio 5, gyerek legalabb egy  aztan a nagyi , papi 1 millio es utanna jonnek a csalad tobbi tagjai .Lehet szamolni legalabb 4 testvert es a nagybacsit a nagynenit  kutyat macskat stb. Szoval legalabb 4-5 millio ember.Ehez hozaavesszuk, hogy bangkokban is szep szammal elnek ebbol az uzletbol es akkor meg phuket stb.Szoval a thai lakossag igen jo resze kap abbol a penzbol ami a lanyokon keresztul az orszagba aramlik.Valahol  volt egy cikk ,hogy  milyen szazalekban elnek a thaiok farang penzbol.Magas volt a szam. Es miert eppen thaifold? Egyszeru a keplet. Mert itt mindeni nagyon szep es nagyon rendes es foleg szexi.Es megkaphat szoszerint barkit .Persze csak akkor ha rendelkezik kello erzelemmel.($$$$$)Az ismerkedes gyerekjatek. Sok esetben nehany kerdes utan a csaj leszuri hogy erdemes e veled foglalkozni a szep jovo remenyeben vagy sem. Ha nem akkor csak nehany honappal kesobb derul ki ,hogy vagy nem tudsz segiteni rajta es a csaladjan vagy mert nem vagy balek. A minap meselte egy lany ,hogy  a thai hagyomanyok szerint eloszor a csaladjaval kell joban lennem  es ha ott szabad az ut akkor minden rendben. Ez nem is nagy dolog. Azt tudnunk kell hogy az anyos szivehez meg veletlenul sem a gyomran at vezet az ut. Nehany mondatban kitarjuk a szivunket  de utanna feltetlenul a penztarcankat es mar  is a zsebunkben a mama. Erdekes, hogy ahogy ismerem a thaiokat keptelenek 5 percnel elorebb gondolkodni de ha  baratsagrol vagy eskuvorol van szo akkor mindig a "jovo" szo az elso amit hallok. Biztos e a lany jovoje a pali  mellett? Persze hogy biztos.Ameddig a penz tart addig nem kell izgulnunk. Aztan amikor baj van akkor szepen lelep a kislany  es ne legyenek illuzioink  lehet  akar 10-15 evel kesobb is. Mindenki azt gondolja , hogy az o csaja nem ilyen meg hogy majd megvaltozik.Nem valtozik meg es mind ilyen.A genjeikben van .Es a legnagyobb problema az hogy mianyzik a szotarukbol az "egyutt" szo. Fogalmuk sincs arrol milyen az amikor egy  kozos eletett egyutt megterveznek es felepitenek. Csak a keszbe beulni, ez erdekli oket.Ilyenkor persze lehet azzal jonni ,hogy en pedig ismerek sokat akik mar hosszu evek ota egyutt elnek boldogsagban stb.Persze hogy van ilyen is.Kivetelek  vannak de mint tudjuk a kivetel erositi a szabalyt. Tovabbi jo vasarlast!

19 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr15306975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janos 2008.01.22. 17:20:47

Keremszepen itt megint az altalanositas szegeny 18 eves lanyok csak a penzukert szeretnek bele a 40 eves palikba :DDd. Azt mar ne is emlitsuk hogy aki farangal van azt mindenki kurvanak nezi, igyhat aki nem kurva az ezt nehezen viseli. Aztan meg az is santit hogy amit a lanyka haza ad azt a tesokhoz felszamolni eleg nehezen lehet, eleg massziv szegyen lenne ha anyuka apuka penzt adna a gyereknek mert a teso talalt maganak egy zsiros farangot, keressen egyet o is maganak. A thai ertekrend szerint normalisabb lanyoknak az a legfobb celjuk hogy annyi penzuk legyen mind1 honnan, hogy tudjanak kuldeni papanak mamanak es ez nemcsak duma, forditva minden szempontbol hatalmas szegyen mind a szuloknek mind a gyereknek. Es azt se felejtsuk mar el hogy thaifold rendkivul gazdag orszag (ugy halottam ebben nem vagyok biztos hogy nem a turizmus a legnagyobb beveteli forras) szoval meg a kurva telep kozepen sem kell azt hinni hogy abbol el az orszag hogy a lanyaikat kurvanak adjak :DD. Aztan meg azt se feledjuk azert el hogy a kurvaknak egy jelentos resze helyi piacra dolgozik :D tehat lokalisan is van vasarlo ero. Most igy ezek jutottak eszembe.

Peter 2008.02.01. 08:21:33

Green, ez a kis esszed minden pontjaban igy igaz.Sztem is a genjeikben van ez a hozzaallas.Es ne feledjuk a thai rasszizmust sem.

Veteran 2008.02.18. 16:09:59

A témával kapcsolatos "alapmű" Stephen Leathertól a "Private Dancer" angol, német, francia, svéd nyelvű kiadás után megjelent magyarul is "Private Dancer - a tánc csak neked szól" címmel, kapható a Líra és Lant illetve az Alexandra könyvboltjaiban.

M. 2008.03.02. 14:11:56

Rossz nyelvek azt beszélik akasztják a hóhért... Te mennyit fizetsz az új szerelmednek? Mert mint ugye írtad : ''Mindenki azt gondolja , hogy az o csaja nem ilyen meg hogy majd megvaltozik.Nem valtozik meg es mind ilyen.''

Pumpui 2008.03.04. 09:52:56

Mindenki olyannak látja a világot amilyennek szeretné. Amit leírtál az ebben a formában rassziznus. Viszont kétségtelen, hogy sok esetben igaz. De az, hogy a "génjeikben van" ordas nagy baromság!!! :-(

kekecke 2008.03.05. 06:19:32

Janos: A nagy részével egyetértek, de azt honnan gondolod, hogy Thaiföld rendkívül gazdag ország??
Pénz hazaadása ügyben: egy átlagos lány miből adhat haza? Elmegy eladónak napi pár 100B-ért vagy farangfot fog magának a sokszorosáért, én nem látok sok más opciót (hangsúlyozom, átlagról beszélek, nem a jobbakról pl. egyetemisták - bár ők is aktívan űzik szerintem az említett "sportot")

Peter 2008.03.08. 09:30:20

Pumpui, a szubjektiv idealizmus bar nehezen bizonyithato igaz nem is cafolhato, ennek ellenere azt irni, hogy a vilagot olyannak latjuk amilyennek szeretnenk, butasag.(a kov.gondolat:a vilag olyan amilyennek latjuk)
Vegigvettem ujra Green minden mondatat, hatha talalok koztuk olyat ami rassszizmusra utal ill.gyuloletkeltesre alkalmas .Nincs ilyen.A politikai korrektseg persze ugy hulyeseg ahogy van,ellentmond a tapasztalatnak az hogy minden nacio egyforma.Minden nacio kulonbozo .Ha azt mondjuk hogy a nemetek pedansak, a mediterran nepek bohok,a magyarok pesszimistak,az amerikaiak (!) a mi nezopontunkbol bargyuan optimistak,stb.az joreszt a tapasztalatbol eredeztetheto.A nepcsoportokon belul az egyes emberek persze igen erosen kulonbozhetnek.Ugye nem gondolod hogy a magatartas egyes elemei nem oroklodnek?(barmilyen mertekben is)Mi a baj akkor azzal hogy a magyarok ilyenek, a thaiok stb.olyanok? A PC arra jo hogy elfodje a kulonbozosegeket.(ma mar a ciganybunozes leten kivul azt is tagadni illik, hogy ciganyok a ciganyok)Osszegzeskeppen:a magatartas egyes elemei bizony-ilyen-olyan mertekben, de-orokolhetok,ezert az hogy "a genjeikben van"nem feltetlenul vaskos baromsag.
Masreszt:ami a magatartast illeti,az oroklodesen kivul a tanulas(csalad, iskola,stb)is alakitja.Tehat egy kozossegkent elo nep tagjai emiatt is el kezdenek hasonulni egymashoz.Mi itt a baj Pumpui?A PC?Felejtsd el.Amerikai dolog.

Pumpui 2008.03.10. 21:50:40

Az, hogy a "money number one" a génjeikben van, az a rasszizmus, ezt egyértelműen a család és a társadalom neveli beléjük. Ha egy népről nem sértőt mondasz nem feltétlenül rassszizmus, de nem minden német pedáns és nem minden olasz bohó szóval ezek általánosítások és lehet alóluk igen számos kivétel. Egyébként ahogy én értelmezem a thaiok csak annyit gondolnak, hogy a pénz az jó és szerintem ez rendben is van így. Szerintem itt egyélrtelmű a rasszizmus mert egy negatív tulajdonságra mondja, hogy a génjeikben van ami abszurd. De az összes távol-keleti nép nagyjából úgy áll a pénzhez ahogy a thaiok, gazdag japán lány nem jellemző, hogy szegényhez menne feleségül. Viszont az egész világ falangizálódik szóval 20-50-100 év múlva már lehet, hogy nem lesz csak egyféle társadalom. Ahogy egy bangkoki és budapesti modern fiatal között sokkal kisebb ma a különbség mint 20 éve volt. Vidéken persze lasabbak ezek a folyamatok nálunk is. A cigányozást azért nem kedvelik mert negatív asszociációk tapadnak ehhez ez elvevezéshez. Ha ők romának akarják hívni magukat legyen úgy. Ahogy Zaire-ből egy ideje Kongó lett. Úgy nevezik magukat ahogy akarják az, hogy mennyi idő míg mindenki átvaszi az új elnevezést az egy másik dolog. Celebrating diversity, az a jó, hogy különbözőek vagyunk egészen addig amíg nem éri negatív hatás valamelyik csoportot (a kékszeműeket, a romákat, magyarokat stb.) valamelyik tulajdonsága miatt. Az, hogy olyannak látod a világot amilennyek akarod elsimerem, hogy csak részben igaz de ha meg vagy róla győződve, hogy csak a pénzedet akarják akkor fogékonyabb leszel ezekre az infókra azokat az esemélyeket veszed alapul amik erre engednek következtetni. Míg ha a naív romantikus szerelemben hiszel akkor arra lesz nagyobb esélyed. A valóság persze valahol a kettő között van. Nehéz érzelmek nélkül objektíven szemlélni dolgokat különösen ha elfogult vagy már valamiért.

Peter 2008.03.11. 06:07:46

Pumpui,
amit a hozzaszolasod utolso mondataiban irsz a vilaglatas meghatarozottsagarol, elismerem, igaz lehet.De a tobbi...
Az egyes,jol elkulonult nepcsoportokrol szolo altalanositasoknak megvan a maguk igazsaga.De en is irtam, hogy a nepcsoportokon belul az egyes emberek kulonbozoek lehetnek.(ld.a Gauss f.gorbet!)De az ATLAG!Az a nepcsoport jellemzoje.Tulsagosan PC, hogy az egyes nepeknek nincs altalanos jellemzo tulajdonsaguk.Ha pedig van, akkor az valamely nezopontbol lehet pozitiv es negativ tulajdonsag is.Ha egy pozitivnak tartott tulajdonsag beepulhetett a nepcsoport orokletes anyagaba a negativ tulajdonsag beepulesere miert mondjuk, hogy az abszurd? A genetikanak mindegy...
Eleg nehezen tudom kihamozni, hogy most akkor mit gondolsz a Green altal kifogasolt mentalitasrol.Egyszer azt irod, hogy ezt a csalad es a tarsadalom neveli belejuk(tehat a jelenseget nem tagadod-nem altalanositas ez, Pumpui ?:D) es helyenvalonak tartod hogy a penzrol a leirt modon gondolkodnak.De a kovetkezo mondatban ezt mar negativ tulajdonsagnak allitod be.Hat akkor most mit gondolsz errol?
Kar hogy Green nem akarja megvedeni a mon danivalojat.De en ugy latom, neki nem csupan az a baja hogy mindenki a penzet akarja, hanem inkabb az,hogy a thai -farang kapcsolatokban thai reszrol a penzszerzes szandekan kivul mas motivaciot vagy erzelmet nem lat.Ez a baj!Csakapenzcsakapenzcsakapenz.Nincs mas.Valojaban nem pontosan latom, hogy a thai-thai kapcsolatokban ez hogyan mukodik.Lehetseges hogy a fentiek csak a thai -farang relacioban mukodnek ilymodon.

Pumpui 2008.03.11. 16:17:45

Az negatív ha csak a pénz hajszolása miatt bevállalja, hogy együtt él egy falanggal és rosszul érzi magát benne de ha ettől boldog és a falang is jól érzi magát akkor nincs semmi probléma legyenek bármik is a motivációk. Thai-thai kapcsolatban nem nagyon házasodnak ha nagy az anyagi különbség a két fél között, igaziból fel sem merül. Azt tudom, hogy szegény párok azért nem szoktak összeházasodni mert a férfinak nincs pénze és akkor csak együtt élnek. Nyílván lehetnek genetikailag rossz tulajdonságai egyes népcsoprtoknak csak nem kell ezeken lovagolni ezeknek túl nagy jelentőséget tulajdonítani mert ez az alapja a rasszizmusnak. Nem vitatom, hogy vannak negatív tulajdonságok de nem kell velük foglalkozni. Mert vannak pozitívak is. És különben is a Homo Sapiens egy faj most a különböző minimális eltérésekkel rendelkező alfajok különbségei között hadd ne kelljen már vergődni, hogy ez ilyen ez amolyan. remélhetőleg párszáz év múlva olyan szintű keveredés lesz, hogy meg fog oldódni ez. :-) Már annak aki foglalkozik evvel.

Peter 2008.03.12. 05:12:18

A gyermekem a kozpiskola egy reszeben rosszul tanult,de voltak jo tulajdonsagai is.Ennek ellenere foglalkoznom kellett a problemaval:D.A muszlimok kozul sokan azt mondjak, hogy ez a fajta agressziv iszlam amelytol a fel vilag retteg, nem jellemzo a vallasukra, hiszen az egy szelid vallas...Ja, persze, meg ravasz is.De azert az egesz vilag azzal foglakozik mit kellene tenni hogy ne robbanjunk fel a gepen amikor megyunk haza.Az ezzel jaro dolgok rontjak az eletmin osegunket es nem varhatunk nehany 100 evet mig kellokeppen osszekeveredunk.Hazvasarlasnal alapveto szempont ma mar, hogy laknak e ciganyok a kornyeken(PC:bunugyi terkepet kell felvenni, hahaha)De nekik is van sok pozitiv tulajdonsaguk(pl.a gyerekek szeretete-nezd mar meg a gyerekotthonok szinskalajat bruhaha)Jo messzire jutottunk az eredeti tematol de jol szorakoztam.

Pumpui 2008.03.12. 15:15:53

Ha ennyi felesleges időd van foglalkozz továbbra is a cigányokkal. A MEGOLDÁS lenne érdekes, hogy miként lehetne az alulképzett, bűnözésből élő stb. rétegekből a társadalom számára hasznos polgárokat létrehozni. A "büdös bűnőző cigány" blablabla, sehova nem vezet ererszer hallottam és még százezerszer fogom na és persze az adu ász: Te sem szeretnéd, hogy cigány legyen a szomszédod! Matt! :-) És akkor most?

Peter 2008.03.13. 13:42:01

Pumpui!Poenbol megszamoltam, te 5 es fel en 4 es fel sort foglalkoztam ciganyokkal:D Eddig. Azt hiszem folytathatjuk mivel sztem nem sok embert zavargatunk itt:D
A MEGOLDASt senki sem tudja, azok az orszagok sem talaltak meg amelyek tenyleg nagy penzeket forditottak a ciganyok felemelesere,nem sikerult.En is csak az elso 1-2 lepest tudom, de azt nagy biztonsaggal.
1.Fel kell merni a jelenlegi helyzetet, farizeuskodas es szemellenzo nelkul.Hanyan vannak,hol,az iskolakbol mikor esnek ki, miert, lakhatasi korulmenyeik milyenek,szakmaja munkaja mennyinek van, kozepfoku-felsofoku vegzettsege mennyinek van, nekik vajon m iert sikerult,milyen aranyban b unoznek es milyen teruleteken,mi a visszaesesi aranyuk,milyen az egeszsegi allapotuk,mekkora a szaporulat es a halandosag, a korulmenyeik frusztraljak-e oket vagy sem stb.stb.mint egy betegseg eseten:diagnozist kell felallitani.Az sem menne ha a nogyogyasz a korrektseg jegyeben becsukott szemmel vizsgalna...Akkor aztan szulethetnenek (megint)hasznos neprajzi ,szociologiai,kriminalisztikai,stb munkak amik talan aprankent elore vinnek a dolgokat
2.Ennek a folyamatnak az idoigenye felbecsulhetetlen,foleg azert mert jelenleg meg mindig ott tartunk hogy a politikai elit szembekotosdit jatszik es nem kepes neven nevezni a dogokat.Addig nincs mas megoldas:a szegregacio reven egyeni onvedelem,Ez az egyetlen oszinte valasz.

Pumpui 2008.03.13. 15:21:44

Csak az oktatásukra költött pénnzzel lehet őket felemelni nagyon lassan és nagyon sok pénz fog veszendőbe menni. De ez van.

Garfi 2008.04.01. 18:30:55

Private dancer - a könyv

Pár éve elkezdtem olvasni, de az egyharmadánál abbahagytam, a tipikus hülyebaromláma farang ATM és az ultragonoszkapzsi bargir storynak tűnt. Hála a magyar kiadásnak nekiugrottam mégegyszer és együltőmben végigolvastam. Igaz vannak benne hülyeségek és sztereotipiák, de ezzel együtt egy nagyon jó könyv, rengeteg dolgot meg lehet érteni belőle, pl. hogy hogyan gondolkodunk el egymás mellett. Nagyon ajánlom mindenkinek elolvasásra, aki bármilyen szinten is érdeklődik vagy résztvesz a bár életben thaiföldön. Meg annak is aki nem ;-)

d.d 2008.07.02. 10:50:21

Hey all to you guys who read thos strory, i am thai person " and i am thai girl who live in thailand ( pattaya ) i can say to you guys that not every thing bad in pattaya" i know most of thing is bissiness here" but thos stuff it been happen becuse of servailval" and dont belive every thing that u not seeing for ur self : i accep most of thing is true, but dont think is all 100% is truth cuse there are still many nice thing to see for ur self, and u will changed ur mind about that, all i can say is jut becarefull about every thing but dont be to scare to try some thing that u wanted to do, belive in ur self and be smart. we all palying the game in life same a kids but is adout game. you moveing smart you servail:D

Greenternet 2008.08.15. 14:49:19

Yes ,everthing is a game.Thats the problem:(

V. SANDOR 2008.08.30. 20:50:12

hmmm a közeljövőben nősülést tervezek ott ...megköszönök minden információt és segitséget a procedúráról V.Sanyi :hadstudio@hotmail.com

Greenternet 2008.09.01. 23:46:40

Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz.
süti beállítások módosítása