HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2007.12.28. 13:49 Greenternet

Kis karácsony,nagy választások.

   Mindketton tul vagyunk. Marmint a karacsonyi unnepeken es a thai parlamenti valasztasokon is. Az iden sem volt feher karacsonyunk de gondolom ezt sokan nem is banjak.Bar szerintem azert a hangulathoz  kicsit hozzatartozik  a szep hoeses is. Erre itt meg kicsit varni kell.A hangulatra amugy nem lehetett panasz. Kitettek magukert a thaiok ami az aruhazak illetve a kulonbozo ettermek, utcak feldisziteset illeti. A vendeglato egysegekben a szokasosnal is nagyobb volt a tomeg es  nagyon sok helyen lehetett befizetni  szep hangulatos vacsorakra ,osszejovetelekre. Az aruhazakban szinte kotelezo volt a szemelyzetnek a telapo ruha vagy sapka viselese de a setalo utcai go go barokban is igen nepszeru volt ez a viselet. Itt inkabb a sapkara gondolok.

Buddhista orszag leven nem ez a thaiok legnagyobb unnepe de  olyan helyeken mint peldaul pattaya ahol  sok a turista  ezt nem lehetett eszrevenni. Az aruhazak  jol felkeszultek  az unnepi rohamra.Nagyok voltak a forgali dugok es persze ittas emberbol is tobbet lehetett latni sajnos az utakon is. Karacsony elott volt egy masik nagy megmozdulas is. Nem is egyszer. A parlamenti valasztasok.  Szerencsetlen turistat ez annyiban erintette hogy ezeken a napokon nem lehetett szeszesitalt vasarolni es a  szorakozohelyek is zarva voltak. sok ertelmet nem latom ezeknek az intezkedeseknek. A beveteli kieses  gondolom eleg nagy mivel nem egy napon tartottak a valasztasokat. Volt elso fordulo ,masodik fordulo meg talan kozepdonto is meg egyenes kieses es talan hirtelen halal is. Az eredmeny nem volt meglepetes. Nyert az a part akinek a vezsetojet tavaly katonai puccsal eltavolitottak. Magyarul.Most az van mint egy evvel ezelott  csak mondjuk ezalatt az egy ev alatt sikerult a gazdasagot kicsit  hazavagni. Nem tudom pattayan milyen volt a reszveteli arany  mindenesetre az erdekes hogy peldaul  ha valaki szavazni akar akkor  csak a bejelentett lakhely szerinti  szavazo helysegben adhatta le a voksat.Ez azt jelenti hogy az itt dolgozo lanyoknak  a 98 szazaleka mehetett is volna haza de a mostani  thai lakossag nagyobb resze is. Maradtunk volna itt farangok egyedul. Persze nem kell megijedni  a tobbseg tojt az egeszre.Akik ide vannak bejelentve azok mentek szavazni  mert lattam  a tomeget  es a forgalmi dugokat a szavazohely kornyeken de a tobbseg nem utazott  el csak a szavazas miatt tobb szaz kilometert esetenkent.Meg ahogy kerdeztem a thaiokat az szavazassal kapcsolatban eleg szkeptikusak voltak. Mivel errefele nepszokas es igen surun a katonai puccs volt aki azt mondta minek szavazni ha nem tetszik a katonaknak akkor ugy is jonnek.Szoval az egesz szavazasnak annyi ertelme van mint ha  egy patkany megkur egy citromot.De legalabb ihattunk volna egy  sort.:)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr49277323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöszi 2008.01.06. 17:49:35

Kedves Green! Még csak ma akadtam az oldaladra, de el kell mondjam, az egészet elolvastam egy ültő helyemben... Nem is tudod, mennyit segítettél... A párom apjával és az öccsével éppen Pattayán vannak, az öreg már jó néhányszor volt Thaiföldön és most a fejébe vette, hogy valami befektetés után néz, ki akar települni. Persze a két fiú is szívesen követné (persze a feleségekkel együtt) egy jobb élet reményében. Nem untatnálak azzal, hogy itthon milyen most a helyzet, gondolom, tisztában vagy vele. Szóval igazából tényleg elég kecsegtető a lehetőség, mit hagynánk itt? Max. a kis unalmas, bizonytalan, jelzálogos életünket... Eddig is voltak fenntartásaim Pattayát illetően, de a te történeteid megerősítettek abban, hogy valószínűleg nem ez a megfelelő hely új életünkhöz. Valahogy nem ilyen életet szánok például még meg nem született gyermekünkek... Egyszóval köszi, kíváncsian várom a további történeteket.

Greenternet 2008.01.07. 11:25:15

Kedves Szoszi!
Az igazat megvallva nem elriasztani akarom az embereket thaifoldtol vagy pattayatol csak arra szeretnek ravilagitani ,hogy nem olyan az elet itt mint amilyen szep az elet turistakent. Pontosabban nem olyan konnyo ahogy azt hosszuk. Tudom milyen a helyzet otthon ezert nem is elek otthon tobb mint 8 eve.Vannak thaifoldon csodalatos helyek ,sokkal szebbek mint pattaya de mindig figyelni kell es resen lenni hogy mibe fektetunk stb.Csakugy mint otthon.En is jol erzem magam itt de mondjuk az egesz eletemet csak itt leelni biztosan nem fogom.Igazabol csak azt tudom taqnacsolni hogy ki kell probalni.itt kell elni nehyany honapot de jobb esetben evet es aztan donteni.Mindent felegetni magunk mogott nehany het csodalatos het utan nem hiszem hogy jo megoldas.

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2008.01.07. 16:09:16

Tudom, apróság, de azért a tények kedvéért: nem igaz, hogy a thaioknak csak a bejelentett lakhelyükön lehet szavazni. Az állandó lakhelye a legtöbb isaaninak a falujában van, de Magyarországhoz hasonlóan tudnak mondjuk Bangkokban vagy Pattayán szavazni, ha ott dolgoznak, csak előre kell jelezniük. December 23-án volt a választás, előtte december 15-én pedig szavaztak azok, akik nem akartak visszautazni.

Szöszi 2008.01.07. 20:38:26

Kedves Green,
Először is köszi, hogy vetted a fáradságot és válaszoltál a levelemre.
Időközben sikerült beszélnem a kintlévőkkel. Párom apukája már elég sokszor járt Pattayán és Thaiföld egyéb részein is (turistaként) és elmondása szerint évről évre rohamosan változik Pattaya. Szerinte is veszített a varázsából (ezt köszönhetjük magunknak és a többi turistának) de számára még mindig egy nagyon csodálatos hely, ahol érdemes akár több hónapot is eltölteni, persze anélkül, hogy az itthoni szálakat végérvényesen elvágnánk. Úgy látszik, ebben egyetértetek.
Én is úgy gondolom, hogy az embernek ezt is, mint minden mást, a saját bőrén kell megtapasztalnia és utána döntenie, hogy számára bejön-e ez az élet. Hát, remélem hamarosan nekem is alkalmam nyílik rá...
Sajnálom, hogy nem néhány nappal előbb akadtam az oldaladra, ugyanis meséltem rólad a fiúknak és eléggé felkeltetted az érdeklődésüket. Jó néhány kérdést feltettek nekem, mikor meséltem a történeteidet, amikre persze én nem tudtam válaszolni. Ki tudja, talán még egy személyes találkozót is összehozhattatok volna, amíg ők is Pattayán vannak. Ők holnap indulnak tovább, néhány napot Bangkokban töltenek, majd egy kis időre hazautaznak.
Megpróbálom őket rávenni, hogy ha személyesen nem is, de neten keresztül osszák meg velünk thaiföldi élményeiket.
Addig is minden jót kívánok neked innen a hideg, lucskos, téli Budapestről (ami azért még így is gyönyörű)!
süti beállítások módosítása