HTML

Pattaya Smile

Az itt leirt tortenetek, kepek tobbsege valoszinuleg nem szinesitene egy utazasi iroda Thaifoldrol vagy Pattayarol bemutatott ajanlatat.Remelem hasznos es tanulsagos irasokkal es kepekkel tudunk szolgalni azoknak akik meg nem jartak Thaifoldon de szeretnenek ellatogatni, akik mar voltak itt de vissza jonnenek es azoknak is akik itt elnek.Hozzaszolasokat es torteneteket varunk hiszen azok epitik ezt a blogot.Remelem sikerul megmutatnunk a thai mosolyt.A VALODI thai mosolyt.

Friss topikok

  • go diamond: ok en is nyaraltam ott honapokat, tobbszor, soha semmilyen atrocitas nem ért :) igaz itthon se szo... (2013.01.29. 15:20) ÚJ THAIFÖLD FÓRUM!!!
  • Triso: Sziasztok , Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat, Van telkem a tengerparton... (2011.12.28. 11:50) Külföldi (farang) nők Thaiföldön
  • Greenternet: Vigyel sok penzt:) Mindenki boldog lesz. (2008.09.01. 23:46) "Megveszem ezt a NŐT"
  • Krisztián: Ciao! Örömmel hallom, hogy sikerült a terved és sikeres és boldog életet kívánok neked, remélem a... (2008.06.14. 21:42) Búcsú (?)
  • kekecke: Úgy érted, még ezt-azt venni se kell neki? Taxit, ebédet ő fizeti? Nehéz elképzelni a szitut Thaif... (2008.04.01. 14:08) Aludj el szépen kis...farang!!!

2007.09.05. 18:04 Greenternet

Külföldi (farang) nők Thaiföldön

    Sokat beszelgettunk a barataimmal arrol ,hogy hogyan erzik ,erezhetik magukat a  farang lanyok, nok  itt Pattayan. Tulajdonkeppen ez attol fugg, hogy miert jonnek ide. Sokan csak megnezik a varost es egy ket nap utan eleguk lesz az egeszbol mivel Pattaya inkabb a ferfiak szorakoztatasarol hires. Azert vannak kivetelek boven. Itt vannak peldaul azok a barok ahol kifejezetten a nok reszere  keszitenek musorokat. A fiu go-go barok ezek. Aztan vannak akik azert ilyen vagy olyan kalandvagybol szeretnek kiprobalni milyen egy thai lannyal hancurozni akar kettesben akar  az otthonrol hozott barattal vagy ferjel. Meglepoen sok thai lany vonzodik a  farang lanyokhoz. Eleg egy discoba lemenni es maris csodaljak az europai holgy boret vagy hajat es ha kell eleg ramenosek is es nem igazan rajtik veka ala mit is szeretnenek. Akik ilyen szorakozast keresnek azoknak nem rossz Pattaya. Jo latni a sok europai vagy amerikai turista lanyt ( ja es persze oroszt) akik probalnak mindent megtenni ,hogy  szexisebben nezzenek ki mint a thai lanyok es mindenki oket nezze a setaloutcaban. Na persze a thaiok mellett azert akad kulfoldi munkaero is a piacon amirol mondjuk a koreai vagy a japan turista tudna sokat meselni. A Walking St -en  van egy orosz bar aminek az emeleti kirakataban mindig valami  szamukra egzotikus holgy tancol  es ok szajtatva allnak az utca kozepen. Csak megsugom ,hogy az arfekves joval magasabb mint a thai lanyoke. Akik nem  ilyen szandekkal erkeznek a varosba azok tobbnyire hamar elmennek mashova nyaralni. Pattaya valooknak sem utolso. Nem egy veszekedest  hallottam amikor a holgy arra panaszkodott a baratjanak , hogy mert bamulta meg a sorbarban vagy a go-go barban a thai szepseg feneket.(Mi mast lehetne meg ott csinalni?)Ha ilyen feltekenysegi jelenetek varhatoak akkor inkabb menjunk a Vatikanba korulnezni ne pedig a vilag egyik legnagyobb kuplerajaba.

Sokan kerdeztek azt is ,hogy egy kulfoldi no hogyan tud boldogulni Thaifoldon, mik a lehetosegek ,mik a veszelyek? Az ,hogy valaki itt akar elni es mondjuk dolgozni vagy vallalkozni  abban szerintem nincs kulonbseg ,hogy az ember ferfi e vagy no. Bizonyos helyzetekben persze egy no sokmindent  jobban el tud intezni.Egy vallalkozasnal nem nezik ,hogy ferfi e vagy no az illeto.Csak a penz szamit. Es ha farang az illeto akkor bizosan sok penze is van. Amirol meg  erdemes szot  ejteni az a nok megitelese Thaifoldon. Hat ha azt mondom ,hogy eleg sanyaru a soruk ebben az orszagban akkor  nem tuloztam.  Valahol olvastam ,hogy  a no ferfi arany  talan 70-30 a nok javara de ezt mondjuk nem vennek keszpenznek. Mindenesetre feltunoen sok a fiatal lany mondjuk bangkokban. Az itteni csaladi hagyomanyokban keresendo a valasz. En ugy vettem eszre , hogy egy csaladban sokkal jobban orulnek ha egy lany gyermek szuletik mint egy fiu. Egy fiu gyermeknek joszerivel csak a  fizikai munka jelent majd megelhetest. Egy lany  talalhat meganak egy kulfoldi ferjet vagy baratot aki  akar az egesz csaladot is kepes lesz eltartani.Arrol nem is beszelve hogy kis ido mulva ujabb utodokat hozhat vilagra ami  sokmindentol megszabaditja a csaladot.Nagyon fiatal korban a csalad mer elkuldi oket dolgozni es persze  16-18 evesen mar szulnek is. Ezek utan mar nem marad mas mint dolgozni es eltartani a gyereket.Itt az a divat hogy a nagymama neveli a kicsit addig az anyuka elmegy dolgozni. sok esetben nem is tudjak ,hogy hol dolgozik es mibol el es tulajdonkeppen nem is erdekli oket csak
kuldje a penzt haza rendszeresen. Aki egy kicsit is jol nez ki az bangkokban kot ki vagy pattayan esetleg a tobbi turista helyen. Nagyon kevesen valasztjak inkabb a tanulast es a kesobbi  felhotlen gyakorlatilag szabad eletet.A csalad nagyon nagy befolyassal bir.es akinek mar gyerek van az mar kenyszerpalyan mozog. Persze a thai apuka az akcio utan lelep. Azt se lehet roluk mondani ,hogy a tenyerukon hordozzak a noket.    

 Epitkezeseken  nagyon sok not lattam dolgozni  ugyanazt a kemeny fizikai munkat  csinaljak mint a ferfiak. Szoval egyfelol ertheto miert keresnek kulfoldi pasikat akik remelhetoleg kihuzzak oket ebbol az allapotbol.Az mar egy masik tortenet  hogy a tobbseg nem el a lehetoseggel  es tulajdonkeppen csak kirabolni akarja a palit aki szoszerint igy mar egy pali.(madar) Az utobbi evekben sok  farang lany panaszkodott arrol hogy nehany evvel ezelott mag mindenki hajlongott elottuk meg kilyen kedvesek voltak.Ma mar a thai fiuk is be-be szologatnak nekik az utcan vagy eppen molesztaljak is oket. Pattayan konnyu predak a tolvajoknak is.

 Ha valaki itt szeretne no letere elni es esetleg vallakozni annak ugyanazt tudom ajanlani mint a ferfiaknak. Probalja ki milyen itt.Eljen itt nehany evig mielott vegleges dontest hozna. Probaljon meg beolvadni az itteni eletstilusba  es ne csak mint egy turista az otthoni penzet koltse el mert igy nem latja az igazni nehezsegeket amikkel igy csak akkor fog talalkozni ha mar mindent felszamolt otthon.

40 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pattayasmile.blog.hu/api/trackback/id/tr14158106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esthajnal 2007.09.14. 12:40:53

A cím ellenére a thai lányok boldogulásáról szólt ez is, nem pedig arról, hogy egy farang nő hogyan tud boldogulni, vállalkozni. A farang nőt nem tudják lehúzni, átverni a kis prostik, mivel itt nem számít a szexuális vonzerő vagy szépség.
Szóval??

Greenternet 2007.09.15. 08:44:02

Olvasd el megegyszer a cikket.Nem szamit hogy ferfi e az illeto vagy holgy.Farang es kesz.a penzt letjak benned is foleg amikor vallakozol.A kis prostik ahogy te hivod oket nem fognak lehuzni hacsak nem erdeklodsz irantuk.Csak azt tudom ajanlani amit mindenkinek hogy el kell tolteni egy kis idot itt, tapasztalni,informaciokat gyujteni es utanna donteni az esetleges vallakozasokrol vagy idekoltozesrol.Mindenesetre rogton ugy kell kezdeni hogy mindent el kell felejteni amit megszoktunk a nyugati vilagban es ebbe a gondolkodas mod is beletartozik.Ahogy egy ujsagban olvastam thaifold =Kingdom of T.I.T (This Is Thailand) Az ingatlan vasarlasokrol befektetesekrol akarok megint irni egy cikket mert mostanaban megint slagertema a magyarok kozott raadasul ha minden igaz akkor valtozasok is lesznek az efajta torvenyekben.Remelem azert valamit tudtam segiteni de ha van valami konkret kerdesed noi temaban akkor megprobalok valaszolni ra de ismetlem nem sok kulonbseget latok abban hogy no e a farang vagy ferfi.Talan annyi hogy ahogy egy hozzaszolo emlitette legalabb a noket nem a farkuk vezerli.Ennyi elonyotok lehet:)

Esthajnal 2007.09.16. 12:55:03

Az a hozzászóló is én voltam. :))

Olyan infót kaptam, hogy ha valaki teljesen egyedül, alkalmazottak nélkül, csinálja a vállalkozását, akkor ahhoz nem kell semmilyen engedély. Erről mit tudsz mondani?

Pattaya nem érdekel, Samuira mennék inkább.
Ilyen bizonytalan jogi környezetben semmiféle ingatlant nem vásárolok, az tuti. Csak bérelni fogok.

Greenternet 2007.09.17. 07:53:46

Atekintetben hogy vallakozol semmi kulonbseg nincs hogy Samui vagy Pattaya.Sot, valoszinuleg pattayan jobban menne a bolt mivel tobben vannak.Samui elegge kihalt mostanaban.Egyedul nem valoszinu hogy tudsz vallakozni hacsak nem ulsz egesznap a boltban.Bar fogalmam sincs milyen tevekenyseget szeretnel folytatni. Engedelyek mindenfelekeppen kellenek sot ha te akarsz dolgozni akkor munkavallalasi is.Az ugyvedek mindent megcsinalnak es lepapiroznak de mostanaban surun ellenorzik a cegeket.Ha egy kulfoldi van egy cegben akkor bizonyos szamu thainak is kell lennie es hasonlok szoval azert ennyire nem egyszeru hogy csak fogom aztan magam csinalok mindent.Joszerivel a kulfoldi vallakozasok nagyresze csak a turistakra tud epiteni.es ha azok nincsenek vagy nem jonnek annyian mint az elmult evekben?Pattaya es samui eleg kihalt most meg.Phuket mar tele van.Nem tudom hanyszor jartal a szigeten es egyaltalan thaifoldon de azert mielott belekezdenel valamibe jol nezz korul es tajekozodj mert itt sok sikeres vallakozast nem lattam.

Esthajnal 2007.09.24. 09:58:34

Vendéglátó, de nem sörbár az elképzelésem. Samui lakossága 35 ezer fő, ehhez jön évi 1.2 millió túrista, akik mind enni és inni akarnak. Samuin pl. nincs egy cukrászda sem.
Elárulom neked, hogy itthon is egész nap az üzletben kell lenni, ha nem akarod, hogy az alkalmazottak kilopják a szemed. Ha lesz is thai alkalmazott, pénzt nem fog kezelni az tuti.
Ez év novemberében nyilik Samuin az Aquawall, ott is lehet pavilont bérelni.
Samuin van magyar ügyvédi iroda, ők elintéznek minden engedélyt, már kapcsolatban állok velük egy éve kb. Samuin egy évben 10 hónap a szezon, amikor jönnek a túristák, az elég jó, nem?

Greenternet 2007.09.24. 23:47:11

:)
Majd meglatjuk.
De szerintem mi ismerjuk egymast nem?Gyanus,nagyon gyanus.;)

Esthajnal 2007.09.25. 12:09:12

Jééé, te ezt gondolod? Nem valószínű. te ott élsz kint, nem? Én meg Budán. Most még. :))
Honnan ismernénk egymást?
Te látod az email címem, az ismerős mondjuk?

Esthajnal 2007.09.25. 12:13:55

Honnan ismernénk egymást? Te kint élsz, én Budán. Most még. :))
Ismerős talán az email címem?

valaki 2007.09.29. 14:36:32

van magyar ugyvedi iroda van magyar ingatlan iroda magyar minden :)) akik meg a thaioknal is jobban lehuznak, mert a thaiok oket is lehuzzak ok viszont csak a keves szamu honfitarsat tudjak lehuzni :)

Esthajnal 2007.10.01. 00:30:25

Hát, igen. Ez nekem is megfordult a fejemben, minek is tagadjam.

Garfimacs 2007.10.01. 23:27:40

Amennyiben én kimennék vállalkozni az bizti, hogy a magyarokat távolról elkerülném... inkább 1000 thai, mint egy magyar... engem eddig csak egy embernek sikerült nagyon átvernie, az is egy magyarul beszélő, igaz nem magyar volt...

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.03. 19:41:18

Esthajnal,nagyon egyedi ötlet,le a kalappal,gondolom te leszel az első vendéglátós a városban.

Esthajnal 2007.10.04. 09:31:01

Szerintem a siker azon múlik, hogy mit kínál a vendéglátós. Ami még nincs a szigeten. Ez legyen az én titkom. Olyasmi lesz, amit más nem csinál még, viszont mindenki szereti és kapós. :)))

Greenternet 2007.10.04. 11:49:31

Kivancsi leszek arra az otletre.Mindenesetre Samuin meg egy kicsit nehezebb vallakozni mint mondjuk pattayan. Sziget a maga sajat torvenyeivel es a turistak szama is csokken.Az idojaras is rosszabb mint pattayan.Ha annyira kapos a cucc akkor miert nem csinalja mas?Ha nem csinalja mas akkor honnan kapos?Ha otthon kapos attol meg nem biztos hogy itt is az.Volt aki langossal probalkozott vagy kurtoskalaccsal.Nem igazan jott be egyik se.Kivanom hogy neked sikeruljon beinditani es foleg jol mukodtetni a dolgot.Remelem beswzamolsz majd itt nekunk az eredmenyekrol.Olvassunk mar egy kis pozitivumot is ezen a csunya blogon:)))

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.04. 13:22:00

Persze nem is azt kértük,hogy eláruld. :) De hát KÜLFÖLDI turistaparadicsomba nyitni egy üzletet...hát...vagy nagyon jó 5let,vagy nagyon sok pénzed van.Egyébkét meg az sem kizárt ha ennyire jó az 5leted,hogy elveszik tőled a thaiok.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.04. 13:24:05

Greenternet,te vagy az fő oka,hogy nem olvasunk pozituvumot az országról. :) Scannelj be pár utazási prospektust. :)
A három fő kérdés:
"Ha annyira kapos a cucc akkor miert nem csinalja mas?Ha nem csinalja mas akkor honnan kapos?Ha otthon kapos attol meg nem biztos hogy itt is az?"

Garfimacs 2007.10.04. 22:26:36

Esthajnal... drukkolok neked, ne halgass a luzer károgásra... ezernyi prosperáló farang üzlet működik thaiföldön....de azért légy észnél és ne csak az ötletedre koncentrálj...

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.05. 10:14:07

luzer vagy hozzáértő,te lehet,hogy az előbbi vagy.

Garfimacs 2007.10.06. 09:48:44

A hülyeség határtalan....

A 63-year-old Briton called for help from the authorities to force a Thai woman to return his money nearly Bt17 million after she chased him out of her house.

Stephen Jones said he had met the woman in Pattaya in 2001 and decided to sell all of his assets in England and gave the money to her to buy a house and plots of land in Kalasin to live with her.

But the woman chased him out of the house two months ago after she had got all of his money.

He said he became broke and wanted his money back so that he could return to his homeland.

Kalasin chief public prosecutor said the woman could not yet be charged with cheating because the two had got married.

He said the Kalasin public prosecutor office would investigate to see if the assets had been bought with Jones' money or not and would see if Jones had willingly given the assets to the woman.

He said it was possible that Jones could sue the woman for equal divisions of the assets.

The Nation

kekecke 2007.10.06. 11:07:10

Házasoknál a fele vagyon nem a csókáé? Mondjuk így se keveset bukott, de ilyen sztori MO-n is van bőven pl. a legtöbb hajléktalan állítólag kisemmizett elvált férj.

Esthajnal 2007.10.07. 12:59:59

Barátaim múlt évben voltak kint Samuin több hónapig. Ők mesélték, hogy nincs Samuin cukrászda. Sok helyen lehet reggelizni de nincsenek finom sütik. Pedig a túristák, főleg német nyelvterületről, meg a magyarok is vennék. Ez csak egy példa, nem tudom miért nem csinál senki egy cukrászdát. Fagyizó sincs. Van jégkrém a Tescóban pl. De gombócos fagyit nem árulnak, ki tudja miért nem?

Esthajnal 2007.10.07. 13:14:38

Egyébként nincs nagyon sok pénzem. A cukrászdához azért tőke erősnek kell lenni.
Köszönöm a sok jó tanácsot és aggódást. Én is nagyon aggódom magam miatt. Bizony. :))
De kockázat nélkül nincs győzelem, aki nem is próbálkozik, az nem lehet sikeres. Igaz? Optimista lélek vagyok. Kimegyünk, ott éldegélünk, nyaralunk egy darabig és közben jól körülnézek, hogy mi van ott és mi nincs? Jönnek-e azok a fránya túristák és ha igen akkor hányan? Mit esznek ? Mit isznak? Egyáltalán mi a választék? Van olyan ismerős, aki azt mondta, ha nem lenne McDonalds, akkor éhenhaltak volna. Azért ez is érdekes, nem?

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.08. 11:58:48

Greenternet,új bejegyzést kérünk,mert uncsizunk mi itten a minusz 15 fokban. :) Talán azért,mert nincs tiszta viz. :) Nem tudom. :) A süti is érdekes,de ha már nyaralok valahol nem biztos,hogy hazai izekre lennénk kiváncsi. De ha látsz benne fantáziát, ugorj neki,csak ne vegyél el feleségül thai nőcit. :)
Azért haltak volna éhen,mert nem szeretik a thai izeket. :)

Greenternet 2007.10.08. 15:30:43

Esthajnal!
Hidd el nekem hogy nem azert karogunk itt hogy neked rossz legyen.En nagyon orulnek ha vegre menne valakinek itt a vallakozasa es nem a sirankozast kellene hallgatni.Azert irok sok negativumot hogy ezekre a dolgokra felkeszuljel es ne erjen tul sok meglepetes.Sokan abba a hibaba esnek bele hogy minden penzuket ide fektetik be e sha gond van akkor nem marad semmi amivel ujra kezdhetnenek barmit is.Arra is figyelni kell hogya mosoly amit barkitol kapsz az nem biztos hogy oszinte meg akkor sem ha thaitol kapod.Itt uzletrol van szo es nekik te csak uzlet vagy.Valoszinu ok gondod lesz az alkamazottakbol de ezen nem erdemes idegeskedni mert ezen valtoztatni ugy sem lehet.fontos hogy jo elore nezd meg mit es hol akarsz.Samuin is kevesebb a turista es uzleti szempontbol talan csak a Chaweng beach fo utcaja ami jo de az meg valoszinu nagyon draga.Ha kajaval szeretnel foglalkozni es ebbe a cukraszda is beletartozik akkor nehany dologra nem art figyelni.eloszor is az alapanyagok teljesen masok es az anyagok is maskapp viselkednek ilyen klima korulmenyek kozott.ertem ezelatt peldaul a kurtoskalacsot vagy a langost ami nem igazan olyan mint otthon.En is figyelgetem itt a boltokat hogy mit erdemes csinalni.Itt pattayan talan a walking st ami allandoan porog.Van itt olasz fagyizo is ahol nagyon jo a fagyi es allandoan sokan vannak.ez pekldaul egy jo uzleti lehetosag.Viszonylag keves vele a gond es mindenki szereti.Minden attol fugg hogy milyen minosegben csinalod es hogy hol.Sok mindent nezzel at es legyel ovatos.Itt ha gond van es a problemad thaial van marpedig valoszinuleg tole fogod kiberelni a helyet akkor eleve vesztes leszel.Itt a rendorseg vagy birosag nem ved meg.A penzt elore kell fizetni mindenhol es en meg nem lattam olyat hogy as thai fisszaadott volna valamit.Ha osszeveszel veluk akkor tonkretesznek ebben biztos vagyok.Remelem irsz majd nekunk ha mar megnyitottad a boltot.Ha barmiben tudok segiteni szoljal.Hajra

Esthajnal 2007.10.08. 18:08:48

Köszönöm Greenternet, épp ezért vagyok itt, hogy tanácsokkal lássatok el.
Idén már nem megyünk ahogy elnézem, talán jövőre.
Az első terveimben a Kanári szigetek szerepeltek, csak közben annyi szépet hallottam Thaiföldről, főleg Samuiről, hogy változott a terv.
Ezekről az átverésekről és negatívumokról csak itt olvastam.

Garfimacs 2007.10.08. 22:05:43

Esthajnal... ne a térkép/internet felett filózz... menj el oda, nézz körül, szaglásszál, beszélgess, vonjál gyököt a negatív és a pozitív kommentekből... aztán döntsél felkészülten...

Gaboca 2007.10.09. 12:11:32

Esthajnal!

Samuin biztos, hogy van cukrászda meg fagyizó is, méghozzá a már említett Chaweng Beach-en. Illetve helyesbítek, 2 éve még volt, amit személy szerint mi is láttunk. A nevére nem emlékszem, de úgy tudom, hogy valami thai cukrászda hálózat vagy franchise rendszer egyik tagja volt az az üzlet, ami elég jól nézett ki és komoly felszereltséggel rendelkezett.

Esthajnal 2007.10.09. 23:52:52

Garfimacs, ezt fogom tenni. Ha mégse olyan jók a kilátások és a lehetőségek, akkor meg hazajövünk. Legfeljebb nyaraltunk egy jót. Jó hosszút. :))

Gabóca, látod, semmi sem biztos.

Gaboca 2007.10.10. 12:43:17

Esthajnal, most már eszembe jutott, hogy mi annak a hálózatnak a neve: Dunkin Donuts, gyakorlatilag egy sütiket, desszerteket, stb. nyomató gyorsétterem.

De az viszont biztos :), hogy az igazi magyar cukrásztermékeket meg sem közelítik ezek gyorsbüfés vackok, és ezért is kívánok Nektek én is sok sikert ilyen jellegű vagy bármilyen más vállalkozáshoz.

Esthajnal 2007.10.10. 20:44:30

Gabóca!
Ez a Dunkin donuts volt pár éve még Bp.-en és akkorát buktak , mint az ólajtó. Drága volt és nem egy nagy szám.

Egy jó somlói galuskától viszont mindenki elájul. :)) Én speciel az arany galuskáért eladom a lelkemet. :))) Igazi borsodóval persze.
Ja, és a Gundel palacsinta?
Ezek mind speciális magyar desszertek + túró gombóc, az is jöhet! Nyami!

tomi 2007.10.21. 12:36:08

Irországba sincs cukrászda.. söt talán angliába sincs... ott van az embereknek pénz.. jol meg lehetne szedned magad ott.. nem biztos hogy thaiföld a legjobb hely.. bár a klima. és egyébb pozitivum.. nincs irországba..

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.27. 21:43:31

Üzlet csak ott megy ahol gazdagak az emberek és van kereslet. Thaiföldön is csak a turistákból lehetne megélni.

Tony · http://www.bestofparty.hu 2008.01.06. 04:46:20

Esthajnal!

Tavaly januárban még volt a Swensen's Ice cream bár Samuin a Chaweng sétálóutcájában és úgy emlékszem sütik is voltak ott. Ez egy elég nagy nemzetközi franchise vállalat a McDonaldshoz hasonló csak édességben...

Pattayan van szintén Swensen's meg Dankin Donuts's és az olasz fagyis a Walking Streeten a Time Out és nagyon finom.

Phuketen nem emlekszem csakedessegesre de a Bangla road nem parti vegenel van egy olasz etterem ott komoly edessegek vannak.

A nagy melegben kevésbé kívánja az ember a sütit, inkább fagyi vagy Singha sör , én csak Singha szódát ittam :)

Mary53 2008.08.17. 19:01:54

Igen a puding próbája az evés!
A Párommal mi is szívesen eltöltenénk 2-3 hónapot, de sajnos, itt a netten szűkös az ajánlat, és gondolom, drágább is mint egyébként.
Segítséget kérnék, hol tudok utána nézni lakásbérletnek.
Előre is köszönöm, a jó tanácsokat is.

evecat · http://hello-kitty.ro 2008.09.14. 21:51:13

SZIASZTOK!!!
az én életem is elképzelhető hogy úgy fog alakulni vagyis úgy alakitom hogy a kisfiammal Thaiföldre megyek.eddig két alkalommal jártam Pattayan és nagyon tetszett.igazán még semmi ötletem hogy mihez kezdenék de ha valakinek társra van szüksége azt nagyon szivesen fogadom.
természetesen mint tőkés társ és mint munkatárs is.

gyuri 2008.10.13. 17:18:29

sziasztok!
kedves evecat írj légyszíves az email címemre, mert 2 hónapon belül megyek thaiföldre vissza vállalkozást nyitni. jól jönne egy társ..
üdv gyuri
pipe30@gmail.com

ata326 2008.11.30. 20:27:47

halihó!
szerintem is menne az európai kaja. jó a thai is csak egy hét után alig várod ,hogy egyél valami hazait.. ezért megy a meki olyan jól pattayán

Borcs 2009.03.21. 14:22:53

Sziasztok! Lehetőségem van kb két évre Thaiföldre (Phuket) utazni, és ott élni.
A segítségeteket és tanácsaitokat szertném kérni munkavállalással kapcsolatban. Milyen lehetőségek vannak egy magyar (lány) számára, mivel és hol érdemes próbálkozni? Esetleg, ha valakinek pont egy új munkaerőre lenne szüksége, azt is meghallgatnám...
Ezenkívűl bármilyen jótanács jól jön a kiköltözéssel kapcsolatban! Például vannak e magyar közösségek arrafelé stb.
Előre is köszönöm, és várom nagyon a reagálásokat

ro_land 2010.04.28. 12:28:31

@Borcs:
Szia!

Nagyon irigyellek ám! Habár én nem élek kint, de 2x 1 hónapot voltam nyaralási és üzleti céllal.
Mivel én is nagyon szeretnék Thaiföldön élni, ezért érdekelne, hogy mikor mennél, és találtál e már munkát?
Egy jó tanács: nagyon óvatos legyél a magyarokkal kint, mert rengeteg bűnöző van köztük.

Üdv.
Roland

Triso 2011.12.28. 11:50:33

Sziasztok ,
Szeretnék Tajfoldonn vállalkozni és ehezz keresek társat,
Van telkem a tengerpartonn, és a tengertoll 1,5 km re
turistáktól még nem nagyonn felfedezett teruletenn.
Ha érdekel valakit az ajánlatom jelentkezzen.
Kosz Szawadi kráb.
süti beállítások módosítása